Headline

Monday 7 November 2011

ငါးစားျခင္းက Dementia ေရာဂါအား ကာကြယ္ႏိုင္


news
ငါးစားျခင္းဟာ ဦးေႏွာက္သို႔ ေသြးစီးဆင္းမႈကို ျမႇင့္တင္ေပးျခင္း ေၾကာင့္ သက္ႀကီးရြယ္ အိုမ်ားတြင္ ျဖစ္ ေလ့ရွိေသာ ဦးေႏွာက္ထိခိုက္ မႈေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ မွတ္Óဏ္ခ်ိဳ႕ယြင္းမႈေရာဂါ တစ္မ်ိဳးျဖစ္သည့္ Dementia ကို တြန္းလွန္ဖယ္ရွားႏိုင္သည္ဟု ေလ့လာ သူေတြက ရွာေဖြေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေလ့လာမႈႏွစ္ခု၏ ေတြ႕ရွိခ်က္ အရ အဆီမ်ားေသာ ငါးမ်ားတြင္ေတြ႕ ရေသာ အိုမီဂါ-၃ အဆီအက္စစ္ဟာ အသက္ ၁၈ ႏွစ္မွ ၃၅ ႏွစ္အတြင္း လူမ်ားတြင္ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ မ်ား ျပားႏိုင္ၿပီးခက္ခဲေသာ အလုပ္တာဝန္ မ်ား ထမ္းေဆာင္ၿပီးေနာက္မွာလည္း စိတ္ပင္ပန္းႏြမ္းလ်မႈကို ေလ်ာ့နည္းေစ ႏိုင္တယ္လို႔ ေတြ႕ရပါတယ္။ Northmbria တကၠသိုလ္မွ ေလ့လာသူေတြက ဦးေႏွာက္သို႔ ေသြး စီးဆင္းမႈ မ်ားေစျခင္းက လူႀကီးေတြ အတြက္ အရမ္းအေရးႀကီးတယ္လို႔ ေျပာခဲ့ပါတယ္။ ေလ့လာသူ ေခါင္းေဆာင္ Dr. Philippa Jackson က "ဒီေတြ႕ရွိ ျခင္းက အဆီမ်ားတဲ့ငါးမ်ား ပံုမွန္စား သံုးျခင္းက အသိဥာဏ္ေလ်ာ့ပါးက် ဆင္းျခင္းႏွင့္ မွတ္Óဏ္ခ်ိဳ႕ယြင္းမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္။ ဒီအဆီ အက္စစ္ဟာ အသက္အရြယ္ႀကီးေသာ ေသြးစီးဆင္းေစျခင္းအေပၚ အက်ိဳး သက္ေရာက္မႈကို ရွိတဲ့အတြက္ ပံုမွန္ အသက္အရြယ္လူမ်ားတြင္ မွတ္ဥာဏ္ ခ်ိဳ႕ယြင္းျခင္းျဖစ္စဥ္တြင္လည္း အက်ိဳး သက္ေရာက္မႈမ်ား ရွိေစတယ္လို႔ေျပာ ခဲ့ပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

Adsens