ေစ်းမ်ားအတြင္းရွိ သစ္သီး၀လံႏွင့္ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားတြင္ ဘက္တီးရီးယားပိုးမႊား မ်ားစြာပါရွိေနၿပီး ယင္းကိုဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ပါေအာက္ဆိုက္ႏွင့္ သန္႔စင္ပါက ထိေရာက္ေသာ အက်ဳိးအာနိသင္ရွိေၾကာင္း ေဆးသုေတသနဦးစီးဌာန(ေအာက္ျမန္မာျပည္)တြင္ တရား၀င္ဖတ္ၾကားတင္သြင္းသြားေသာ စာတမ္းအရသိရသည္။ အဆိုပါ သုေတသနတြင္ သစ္သီး(ပန္းသီး၊ စပ်စ္သီး၊ ဆီးသီး၊ မာလကာသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး)ႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ (ေဂၚဖီ၊ နံနံပင္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ျမင္းခြာရြက္) တို႔ကို အဏုဇီ၀ေဗဒဆိုင္ရာ ဓာတ္ခြဲေလ့လာျခင္းႏွင့္ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ပါေအာက္ဆိုက္၏ ဘက္တီးရီးယားပိုးမ်ားအေပၚတြင္ အာနိသင္ရွိမႈကို စမ္းသပ္ခဲ့ေၾကာင္း၊ ယင္းကဲ့သို႔ စမ္းသပ္ရာတြင္ သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ နမူနာအားလံုးတြင္ အသက္ရွင္ႏိုင္ေသာ ဘက္တီးရီးယားအေရအတြက္မွာ မေရတြက္ႏိုင္ေအာင္ စမ္းသပ္ေတြ႕ရွိခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
ယင္းေနာက္ သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ပါေအာက္ဆိုက္ႏွင့္ စိမ္ၿပီး ျပန္လည္စမ္းသပ္ရာတြင္ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီႏွင့္ အားလံုးေသာ သစ္သီး နမူနာမ်ားတြင္ အေရအတြက္မွာ သိသာထင္ရွားစြာ က်ဆင္းသြားေသာ္လည္း နံနံပင္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ျမင္းခြာရြက္နမူနာမ်ားတြင္ သိသာထင္ရွားစြာ က်ဆင္းသြားျခင္းမရွိသည္ကို စမ္းသပ္ေတြ႕ရွိရေၾကာင္း သိရသည္။အထက္ပါ စမ္းသပ္ခ်က္မ်ားအရရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ ေစ်းမ်ားမွ ၀ယ္ယူေသာသစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားသည္ဘက္တီးရီးယားေဗဒဆိုင္ရာ အရည္အေသြးမေကာင္းမြန္ေၾကာင္းႏွင့္ ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ပါ ေအာက္ဆိုက္ႏွင့္ သန္႔စင္ပါကအက်ဳိးအာနိသင္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။သစ္သီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားသည္ စတင္စိုက္ပ်ဳိးသည့္အခ်ိန္မွ အသံုးျပဳသည့္အခ်ိန္အထိ ေရာဂါပိုးအမ်ဳိးမ်ဳိးႏွင့္ ထိေတြ႕ညစ္ညမ္းေစႏိုင္ေသာအလားအလာရွိေၾကာင္း သိရသည္။
0 comments:
Post a Comment