Headline

Thursday 13 October 2011

Coca Cola

အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု အမ်ဳိးသား အဆိပ္အေတာက္ေဗဒ စီမံခ်က္ဌာနက ကိုကာကိုလာႏွင့္ပက္စီတို႔တြင္ ပါ၀င္ေသာ 2-MI ႏွင့္ 4-MI ဟူသည့္ ဓာတ္မ်ားသည္ တိရစၦာန္မ်ားအတြက္ ကင္ဆာျဖစ္ပြားေစႏုိင္ေသာ အရာမ်ားျဖစ္ကာ အႏၲရာယ္ရွိေသာေၾကာင့္ ပိတ္ပင္တားျမစ္သင့္သည္ဟု ဆိုသည္။ အညိဳေရာင္ျဖစ္ေအာင္ ထည့္သြင္းသည့္ အရာမ်ားသည္ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားစြာတို႔ကို ျဖစ္ပြားေစႏိုင္ၿပီး 2-MI ႏွင့္ 4-MI တို႔ဖြဲ႕စည္းပံုတြင္ ဓာတုတံု႔ျပန္မႈမ်ားက အဆုတ္ကင္ဆာ၊ အသည္းကင္ဆာ၊ သိုင္း႐ိြဳက္ဂလင္း ကင္ဆာႏွင့္ ေသြးကင္ဆာေရာဂါမ်ားကို ျဖစ္ပြားေစႏိုင္ေၾကာင္း ဓာတ္ခြဲခန္းအတြင္း ၾကြက္မ်ားတြင္ စမ္းသပ္ခ်က္အရ သိရွိရသည္ဟုဆိုသည္။ အေမရိကန္အမ်ဳိးသား အဆိပ္အေတာက္ေဗဒ စီမံခ်က္ဌာနက 2-MI ႏွင့္ 4-MI ဓာတ္ႏွစ္မ်ဳိးစလံုးသည္ တိရစၦာန္မ်ားတြင္ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားႏိုင္ေၾကာင္း ခိုင္လံုေသာ အေထာက္အထားမ်ား ရရွိမည္ျဖစ္၍ လူမ်ားတြင္လည္း ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားႏိုင္သည့္ အႏၲရာယ္ ရွိသည္ဟုဆိုသည္။ ကယ္လီဖိုးနီးယား တကၠသိုလ္မွ သုေတသနပညာရွင္မ်ားသည္ ကိုလာ၏ အမွတ္တံဆိပ္ငါးမ်ဳိးတြင္ 4-MI ပါ၀င္မႈႏႈန္း ျမင့္မားေၾကာင္းေတြ႕ရွိရသည္ဟု ဆိုသည္။

0 comments:

Post a Comment

Adsens